Телефоните с две сим карти - над 25 процента от всички android смартфони

Всички наши оператори се хвалят с 99% покритие, но всички знаем, че има повече от 1 процент територия на която нямаме обхват. Процента най-вероятно е за населението, а не за територия, но това си е рекламен трик на който вече не вярваме. За да останем постоянно в обхват или просто, за да имаме по-ниски месечни сметки си вземаме телефони с две сим карти.

Всъщност статията не е за операторите ни, за покритието, за ниските сметки. Статията е обобщаване на едно изследване направено от OpenSignal за това до колко са популярни телефони с повече от една сим карта и по-конкретно за тези управлявани от операционната система Android. Тъй като обхвата на изследването е колкото голям, толкова и малък, цифрите са по-скоро ориентировачни, но все пак ще ги представим.

В Русия, Индонезия, Тайланд и Филипини ( над 2 млрд. души общо ) повече от 40% от новите андроидски телефони са с две сим карти ( дали се използва тази им функционалност не е ясно ). Лично за екипа ни, този процента бе доста неочакван. За България той е доста близък, а именно 33.6 % от съгражданите ни разполагат със смартфон с две SIM карти. Ето и самата карта на света със съответните проценти :

 

Друг любопитен факт от изследването е разпределението по модели телефони, което можете да видите на долната таблица, където са представени само топ 10 телефона с две сим карти

Модел Телефон Дял
Samsung Galaxy Core (GT-I8262) 2.10%
Samsung Galaxy Win Duos (GT-I8552B (variant B)) 1.48%
Samsung Galaxy Win Duos (GT-I8552) 1.45%
Samsung Galaxy S Duos (GT-S7562) 1.38%
Lenovo A369i 1.19%
R1001 (OPPO Joy R1001) 0.87%
Nokia XL 0.86%
Galaxy S4 Mini Duos (GT-I9192) 0.77%
Sony Xperia C (C2305) 0.66%
Nokia X 0.64%

 

Ако всъщност си търсите телефон с две сим карти, това са нашите предложения :

Ако желате да прочетете цялото проучване и как е проведено, можете да разберете този адрес : The Global Prevalence of Dual-SIM Android Devices - January 2015


Доставка - 4.50 лв. - Доставката на стоки от GSMIX.bg е 4.50 лв.;
- Можете да върнете стоката в 14 дневен срок;
- Доставката се извършва до 2 работни дни, освен при независещи от нас обстоятелства;
- Доставката на стока се извършва чрез куриерска фирма Рапидо;
- Доставките се извършват единствено на територията на Република България;
+359 893 443 473 - Ако имате каквито и да е въпроси, не се колебайте да се свържете с наш оператор на посочения телефон.
gsmix.bg@gmail.com - Не сте от най-разговорливите ? Няма проблем, пишете ни на email-а ! Ще Ви отговорим в най-кратки срокове.
24 месеца гаранция - Всички мобилни телефони са с 2 години гаранция.
- Гаранцията не важи за аксесоарите !